У свечаној сали Ректората Универзитета у Београду, јуче је промовисана монографија „Хероји и неимари“ у част више од 900 појединаца, институција и компанија из Србије и Републике Српске, који су остварили изузетне резултате и у тешким временима, нарочито током пандемије, допринели својој заједници.

Монографија је састављена од мозаика занимљивих људских прича о неимарима и визионарима Србије и Републике Српске, које су испричане на основу такозваног Прустовог упитника од десет питања, које је саставио истакнути песник Перо Зубац.

Monografija 1

„Ова књига је испала одлична и појављује се у право време да покаже колико има људи који су својом памећу и енергијом изградили нешто за колектив, земљу и будућност свог народа“, указао је Зубац.

Своје запажено место у овом пројекту нашла је и компанија „Србија Карго“, као једна од најважнијих привредних стубова наше државе и уједно регионални лидер у својој делатности, а на челу са генералним директором Душаном Гарибовићем. У монографији, коју су припремили новосадска компанија „Медија инвент“ и Унија послодаваца Србије, а на којој је радило 29 новинара, представљена је лична карта „Србија Карго“ а.д., али и приватни и пословни успеси и изазови њеног првог човека.

Monografija 2

„Овим пројектом смо показали пут. Показали смо да и раскршћа имају своје путоказе, као и да има још људи који радосно и храбро стварају, а којима је хуманост и стваралаштво судбина“, поручио је Владо Маркановић, директор „Медиа инвента“.

Monografija 3