Због предстојећег наставка радова на изградњи пруге за велике брзине, Нови Сад – Суботица и веће потребе за дизел вучом, „Србија Карго“ је крајем прошле године потписао Уговор са словеначким железницама „Tovorni promet“ doo о закупу до осам локомотива серије 664. Предвиђено је да наша компанија према својим потребама изнајмљује поменуте локомотиве, од којих свака може бити у нашем поседу до три године.
Тим поводом, запослени из Сектора за вучу возова и ТКП и из Сектора ЗОВС, упућени су на обуку за управљање и одржавање закупљених локомотива у Марибор.

словенија 1(1)

Након успешно обављене едукације у радионици у Марибору, наши заполени су добили и одговарајуће сертификате о стручности, од стране словеначких железница, као организатора обуке.

словенија 2(1)

Такође, том приликом, прве две локомотиве 664-111 и 664-112 су преузете и допремљене у Србију.
Иначе, ове дизел електричне локомотиве имају одличне вучне карактеристике и погодне су за вучу тешких возова, а показале су се и као веома поуздане у експлоатацији. Модификоване су, новије производње, поседују додатно гејање у кабини, клима уређаје, сушаче за ваздух и другу додатну опрему.

словенија 3(1)