Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић и директори јавних предузећа у ресору Министарства, потписали су јуче уговоре о реализацији трећег циклуса праксе за студенте Универзитета у Београду. Уговори су потписани са 40 студената који ће имати прилике да у наредна три месеца стичу практична знања, а примаће и месечну накнаду од 14.000,00 динара.

studentska-praksa-potpisivanje-ugovora

Министар је истакао да ће Министарство наставити сарадњу са Универзитетом у Београду и следеће године, као и да ће бити потписани слични уговори и са другим универзитетима у Србији.

studentska-praksa-srbija-kargo

„Тако видимо везу између науке и Министарства и верујемо да ћемо на тај начин допринети да многи од вас остану у нашим предузећима. Учинићемо све да плате које можете да добијете у нашим предузећима у наредном периоду буду макар једнаке платама које се добијају ван државе, јер су нама неопходни стручни људи јер без стручних људи не можемо да водимо овако велике пројекте“, поручио је Весић студентима након потписивања уговора у Ректорату. У присуству министра Весића и ректора Универзитета у Београду Владана Ђокића у име компаније „Србија Карго“ уговор је потписао в.д.генералног директора Душан Гарибовић, чиме је наша компанија и овога пута показала отвореност и подршку овом вишеструко значајном пројекту.

studentska-praksa-srbija-kargo-2023
srbija-kargo-studentska-praksa