„Србија Карго“ а.д. се предствио на трећем регионалном сајму саобраћајних технологија South East Europe Mobility 2021, који је одржан у хотелу Југославија, 15. и 16. септембар. То је била прилика да око четрдесетак компанија из 16 земаља из региона и Европе представи нове технологије у области железнице. Кластер железница за југоисточну Европу је био организатор Сајма, док је Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре било почасни покровитељ.

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, Томислав Момировић свечано је отворио манифестацију која је ове године носила назив „Мобилност југоисточне Европе 2021“. Министар Момировић обраћајући се учесницима скупа и гостима нагласио је да за железницу иду боља времена, јер је Влада Србије опредељена да улаже у њену реконструкцију и модернизацију. Министар је, наглашавајући да је један од највећих проблема железница у региону вишесатно задржавање на границама, рекао да железница не значи само брже и боље повезивање, већ и одрживу мобилност, климатску неутралност, енергетску ефикасност и безбедност.

SEE Mobility sajam 2021 slika 1

Он је подсетио на то да је прва пруга у Србији почела да се гради 1881. године од Београда до Ниша, а да је завршена 1884. године, те да је железница, поред војске, институција са најдужом традицијом. Током свог обраћања присутнима, Момировић је поводом Дана железничара, упутио честитке свим радницима у железници, захваливши се за то што су и у најтежим временима за железнице у Србији уложили труд и нису изгубили веру да српске железнице могу да постану број један у овом делу Европе.

Поред Србија Карга и Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, на Сајму су учествовале и остале три компаније железничког сектора. Штанд наше компаније био је изузетно посећен и привукао је пажњу великог броја студената саобраћајне и техничке струке, који су показали интересовање да једног дана започну професионалну каријеру баш у Србија Каргу. Поред бројних посетилаца, штанд је обишао и генерални директор Душан Гарибовић који је своју посету Сајму искористио за више пословних сусрета.

SEE Mobility sajam 2021 slika 2