Редован годишњи састанак, у организацији компаније Eurologsystem, одржан је 24. јуна у хотелу Москва. Састанку су, поред организатора, присуствовали представници „Србија Карго“, HŽ Cargo и SŽ – Tovorni promet. Делегацију наше компаније предводио је генерални директор Душан Гарибовић.

Повод састанка био је почетак кампање извоза житарица из Србије за Италију, који успешно функционише већ десет година. Било је договора око заједничког наступа на тржишту, изнети су и новитети проширења заједничке сарадње, као и детаљи око међусобног убрзавања процедура.

еурологсистем

Иако је досадашња сарадња свих компанија учесника овог пројекта, била на завидном нивоу, констатовано је да се може ићи још степеник више, узајамном разменом искустава, као и заједничким решавањем евентуалних проблема, који свакако у саобраћају, као живом систему могу да настану.

Планирано је да се у скоријем времену у Словенији, организује састанак оперативних одељења сва три железничка оператера, који ће поспешити боље и квалитетније саобраћање возова.