Путнички воз, је јуче, по први пут, имао своју промотивну вожњу преко новог Жежељевог моста у Новом Саду, чиме је фактички, железнички саобраћај поново успостављен на тој траси, након пуних 19 година од рушења у НАТО бомбардовању.
Током вожње возом, у којем су били потпредседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, комесарка ЕУ за транспорт, Виолета Булц, шеф делегације ЕУ у Србији, Сем Фабрици, председник Покрајинске владе, Игор Мировић, градоначелник Новог сада, Милош Вучевић, бројни гости и представници медија, најављено је да ће редован железнички саобраћај преко „Жежеља“, кренути од 6. априла.


Приликом заустављања воза, на средини моста, потпредседница Владе, Зорана Михајловић је истакла да је ово модеран мост, импозантног изгледа, баш као што и Србија жели да буде модерна и развијена земља. Такође је додала да мостови повезују људе и обале, али исто тако значе будућност и развој једне државе. Жежељев мост је део наше прошлости, коју нећемо да заборавимо, али да исто тако морамо мислити на будућност.

Србија жели да буде на најбољи и најефикаснији начин повезана са окружењем и себе види као централну земљу Западног Балкана – истакла је Михајловићева, подсетивши да се овај мост налази на врло важном европском Коридору 10.
Међу уваженим путницима овог првог воза, били су и генерални директори „Србија Воза“, „Инфраструктуре железнице Србије“, „Железнице Србије“, као и генерални директор „Србија Карга“, Душан Гарибовић.