Боље увезивање свих учесника транспортног ланца на стратешком правцу Београд – Бар, те превазилажење свих потенцијалних проблема, били су теме састанка који су у среду, 03. новембра на Златибору, одржали представници „Србија Карго“ а.д. „Лука Бар“ а.д., „Trans cargo logistic“, „Montecargo“ a.d. „Инфраструктурa железнице Србије“ а.д., као и Жељезничке инфраструктуре Црне Горе.

zlatibor sastanak

Као резултат преговора, од стране директора „Србија Карго“, „Лука Бар“, и „Montecargo“ потписан је трилатерални споразум о међународној сарадњи учесника транспортно – логистичког ланца.

zlatibor sastanak

Састанку су присуствовали и представници државних органа Црне Горе и државних органа Србије: државни секретар у Министарству капиталних инвестиција Црне Горе, Зоран Радуновић и в.д. помоћника министра за инспекцијски надзор у Министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Србије Александар Адамовић. Целокупна сарадња, која је у последњих годину дана у значајном замаху, реализује се уз константну подршку државних органа и ресорних министарстава обе државе.

Тема састанка се односила на што боље увезивање свих учесника транспортног ланца, на стратешком правцу Београд – Бар, те превазилажење свих потенцијалних проблема. Пројекат Зи Ђин Бор, железнички транспорт Бор – Бар – Бор, реализација пројекта током 2021.године, са захтевима за унапређење пројекта и у 2022. години, пословни је аранжман од изузетног значаја за српску и црногорску привреду. Сви учесници скупа су са задовољством констатовали да је заједничким ангажовањем могуће одговорити захтевима кинеског партнера Зи Ђин Бор и њиховим најавама за наредну годину, које су изузетно оптимистичне.