Bolje uvezivanje svih učesnika transportnog lanca na strateškom pravcu Beograd – Bar, te prevazilaženje svih potencijalnih problema, bili su teme sastanka koji su u sredu, 03. novembra na Zlatiboru, održali predstavnici „Srbija Kargo“ a.d. „Luka Bar“ a.d., „Trans cargo logistic“, „Montecargo“ a.d. „Infrastruktura železnice Srbije“ a.d., kao i Željezničke infrastrukture Crne Gore.

zlatibor sastanak

Kao rezultat pregovora, od strane direktora „Srbija Kargo“, „Luka Bar“, i „Montecargo“ potpisan je trilateralni sporazum o međunarodnoj saradnji učesnika transportno – logističkog lanca.

zlatibor sastanak

Sastanku su prisustvovali i predstavnici državnih organa Crne Gore i državnih organa Srbije: državni sekretar u Ministarstvu kapitalnih investicija Crne Gore, Zoran Radunović i v.d. pomoćnika ministra za inspekcijski nadzor u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Aleksandar Adamović. Celokupna saradnja, koja je u poslednjih godinu dana u značajnom zamahu, realizuje se uz konstantnu podršku državnih organa i resornih ministarstava obe države.

Tema sastanka se odnosila na što bolje uvezivanje svih učesnika transportnog lanca, na strateškom pravcu Beograd – Bar, te prevazilaženje svih potencijalnih problema. Projekat Zi Đin Bor, železnički transport Bor – Bar – Bor, realizacija projekta tokom 2021.godine, sa zahtevima za unapređenje projekta i u 2022. godini, poslovni je aranžman od izuzetnog značaja za srpsku i crnogorsku privredu. Svi učesnici skupa su sa zadovoljstvom konstatovali da je zajedničkim angažovanjem moguće odgovoriti zahtevima kineskog partnera Zi Đin Bor i njihovim najavama za narednu godinu, koje su izuzetno optimistične.