Привредна комора Србије, у партнерству са Удружењем италијанских индустријалаца Конфиндустријом Србије, Словеначким пословним клубом и Хрватском привредном комором, организовала је конференцију „Транспорт и логистика: у срцу привреде“. Овај скуп, значајан за цео регион, одржан је 26. октобра и имао је за циљ да се пронађу иновативна решења и стратегије које ће одговорити изазовима у овом сектору.

konferencija transport i logistika u privrednoj komori u beogradu 2023.

Конференција је окупила више од 200 привредника из Србије, Хрватске, Словеније и Италије, а присутнима се обратио и министар грађевинaрства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић, који је између осталог истакао да је логистичко повезивање приоритет свих влада од 2012. године и да у времену велике економске кризе можемо да опстанемо само ако се привреде региона држе заједно.

konferencija transport i logisitka u beogradu u privrednoj komori 2023.

Неке од тема четири панел дискусије о којима се разговарало на скупу, биле су утицај глобалних економско-геополитичких трендова на сектор саобраћаја и логистике, смањење емисије CO2 – Зелени договор, смањење оперативних трошкова у логистици, раст е – трговине, дигиталне иницијативе и примена вештачке интелигенције. Велику пажњу привукло је интересантно излагање директора Сектора за саобраћај и транспорт Жељка Тадића, који је био учесник панела под називом „Интермодални и унутрашњи интегрисани транспорт – кључ за пословање“.

konferencija transport i logistika u beogradu 2023.