Privredna komora Srbije, u partnerstvu sa Udruženjem italijanskih industrijalaca Konfindustrijom Srbije, Slovenačkim poslovnim klubom i Hrvatskom privrednom komorom, organizovala je konferenciju „Transport i logistika: u srcu privrede“. Ovaj skup, značajan za ceo region, održan je 26. oktobra i imao je za cilj da se pronađu inovativna rešenja i strategije koje će odgovoriti izazovima u ovom sektoru.

konferencija transport i logistika u privrednoj komori u beogradu 2023.

Konferencija je okupila više od 200 privrednika iz Srbije, Hrvatske, Slovenije i Italije, a prisutnima se obratio i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić, koji je između ostalog istakao da je logističko povezivanje prioritet svih vlada od 2012. godine i da u vremenu velike ekonomske krize možemo da opstanemo samo ako se privrede regiona drže zajedno.

konferencija transport i logisitka u beogradu u privrednoj komori 2023.

Neke od tema četiri panel diskusije o kojima se razgovaralo na skupu, bile su uticaj globalnih ekonomsko-geopolitičkih trendova na sektor saobraćaja i logistike, smanjenje emisije CO2 – Zeleni dogovor, smanjenje operativnih troškova u logistici, rast e – trgovine, digitalne inicijative i primena veštačke inteligencije. Veliku pažnju privuklo je interesantno izlaganje direktora Sektora za saobraćaj i transport Željka Tadića, koji je bio učesnik panela pod nazivom „Intermodalni i unutrašnji integrisani transport – ključ za poslovanje“.

konferencija transport i logistika u beogradu 2023.