Успешна пословна политика Акционарског друштва „Србија Карго“, квалитет, цене и безбедност, резултирали су даљим порастом броја нових, страних комитената, који користе услуге наше компаније, као и транзитни пут преко Србије, за превоз своје робе ка земљама западне Европе и обрнуто.
Турска логистичка компанија MARS LOGISTICS, отпремила је свој први контејнерски воз 05. маја 2018. године из терминала Халкали у Истанбулу, који је приспео на гранични прелаз Димитровград, ноћас, пола сата после поноћи. Након свих неопходних процедура, наставио је путовање јутрос кроз Србију, према Суботици и даље ка Дуисбургу у Немачкој, као свом крајњем одредишту. У почетном периоду, на месечном нивоу планирано је да саобраћа по два воза у оба смера.

Нови возови на српским пругама су позитиван ефекат досадашњег пословања и уједно добар сигнал и подстицај да „Србија Карго“, настави интензивне преговоре са комитентима у циљу реализације нових превоза. Подсећања ради, крајем прошле године и турска фирма TURKRAIL из Истамбула, определила се да своје возове, уместо дотадашњег конкурентног правца, који води преко Румуније, преусмери на транзитни правац преко Србије. У наредном периоду можемо очекивати повећан обим транспорта робе из правца истока ка западу, као и нове возове на железничком Коридору 10.