Uspešna poslovna politika Akcionarskog društva „Srbija Kargo“, kvalitet, cene i bezbednost, rezultirali su daljim porastom broja novih, stranih komitenata, koji koriste usluge naše kompanije, kao i tranzitni put preko Srbije, za prevoz svoje robe ka zemljama zapadne Evrope i obrnuto.
Turska logistička kompanija MARS LOGISTICS, otpremila je svoj prvi kontejnerski voz 05. maja 2018. godine iz terminala Halkali u Istanbulu, koji je prispeo na granični prelaz Dimitrovgrad, noćas, pola sata posle ponoći. Nakon svih neophodnih procedura, nastavio je putovanje jutros kroz Srbiju, prema Subotici i dalje ka Duisburgu u Nemačkoj, kao svom krajnjem odredištu. U početnom periodu, na mesečnom nivou planirano je da saobraća po dva voza u oba smera.

Novi vozovi na srpskim prugama su pozitivan efekat dosadašnjeg poslovanja i ujedno dobar signal i podsticaj da „Srbija Kargo“, nastavi intenzivne pregovore sa komitentima u cilju realizacije novih prevoza. Podsećanja radi, krajem prošle godine i turska firma TURKRAIL iz Istambula, opredelila se da svoje vozove, umesto dotadašnjeg konkurentnog pravca, koji vodi preko Rumunije, preusmeri na tranzitni pravac preko Srbije. U narednom periodu možemo očekivati povećan obim transporta robe iz pravca istoka ka zapadu, kao i nove vozove na železničkom Koridoru 10.