Председник Србије Александар Вучић присуствовао је свечаној примопредаји новог воза за велике брзине „Štadler KIS S“, компаније „Štadler Bušnang AG“.

Председник се са високим званицама провозао возом на потезу од станице Нови Београд ка Београд центру, мостом преко Саве.

ПРЕДСЕДНИК АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ ПРИСУСТВОВАО ПРИМОПРЕДАЈИ 1

Посматрајући панораму Београда, председник је нагласио да ћемо морати да правимо нове, модерне делове Београда, али да је, сем тога, императив да сачувамо историјски део града. „Ово је све другачије, другачија Србија, нова Србија, промењено све. Људи када кажу ‘возови’ они су навикли на спора возила, а ово је потпуно другачије,.Ово је нова ера Србије, нисмо навикли још, али почећемо да се навикавамо“, казао је Вучић.

ПРЕДСЕДНИК АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ ПРИСУСТВОВАО ПРИМОПРЕДАЈИ 2

Примопредаји брзог воза и пробној вожњи присуствовали су министар грађевине, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић, градоначелник Београда Зоран Радојичић, заменик градоначелника Горан Весић, представници компаније „Штадлер Бушнанг АГ“ и амбасаде Швајцарске у Београду, генерални директор Србија Карга, као и представници других железничких компанија.

ПРЕДСЕДНИК АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ ПРИСУСТВОВАО ПРИМОПРЕДАЈИ 3