Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je svečanoj primopredaji novog voza za velike brzine „Štadler KIS S“, kompanije „Štadler Bušnang AG“.

Predsednik se sa visokim zvanicama provozao vozom na potezu od stanice Novi Beograd ka Beograd centru, mostom preko Save.

PREDSEDNIK ALEKSANDAR VUČIĆ PRISUSTVOVAO PRIMOPREDAJI 1

Posmatrajući panoramu Beograda, predsednik je naglasio da ćemo morati da pravimo nove, moderne delove Beograda, ali da je, sem toga, imperativ da sačuvamo istorijski deo grada. „Ovo je sve drugačije, drugačija Srbija, nova Srbija, promenjeno sve. Ljudi kada kažu ‘vozovi’ oni su navikli na spora vozila, a ovo je potpuno drugačije,.Ovo je nova era Srbije, nismo navikli još, ali počećemo da se navikavamo“, kazao je Vučić.

PREDSEDNIK ALEKSANDAR VUČIĆ PRISUSTVOVAO PRIMOPREDAJI 2

Primopredaji brzog voza i probnoj vožnji prisustvovali su ministar građevine, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović, gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić, zamenik gradonačelnika Goran Vesić, predstavnici kompanije „Štadler Bušnang AG“ i ambasade Švajcarske u Beogradu, generalni direktor Srbija Karga, kao i predstavnici drugih železničkih kompanija.

PREDSEDNIK ALEKSANDAR VUČIĆ PRISUSTVOVAO PRIMOPREDAJI 3