Протекли викенд, 04. и 05. јун, обележила је радна посета генералног директора, Душана Гарибовића, менаџера за саобраћајне послове Саше Томића и саветнице у кабинету председнице Владе РС Сање Додиг, луци Пиреј у Грчкој, где су им домаћини били највиша делегација COSCO Shipping из Шангаја и њихове логистичке куће за југоисточну Европу, PEARL из Атине.

radna poseta 1

Иницијативом и љубазношћу домаћина, дугогодишњих, веома значајних пословних партнера, који су уједно и већински акционари највеће грчке луке Пиреј, посета наше делегације је била изузетна прилика за обилазак и упознавање функционисања и целокупног рада најпрометније луке у Европи.

radna poseta 2

Одржан је и веома успешан састанак са топ менаџментом, на коме је било говора о досадашњим пословним односима, који су на високом нивоу, али је и оцењено да постоји простор за даље унапређење сарадње, као и израду плана за будуће активности.

Подсећања ради, „Србија Карго“ а.д. је од 2016. године, па до данас, екслузивни превозник COSCO возова. Своју успешну сарадњу са овим гигантом, наша компанија је започела превозом од око 250 контенерских возова на годишњем нивоу, од луке у Пиреју до Србије и даље према северној и централној Европи, да би тај број у 2021. години нарастао на скоро 1.300 превезених контенерских возова. Иако је тај број петоструко виши у односу на период од пре шест година, свакако је интенција даље повећање обима превоза, као и даља надоградња пословног односа.