Protekli vikend, 04. i 05. jun, obeležila je radna poseta generalnog direktora, Dušana Garibovića, menadžera za saobraćajne poslove Saše Tomića i savetnice u kabinetu predsednice Vlade RS Sanje Dodig, luci Pirej u Grčkoj, gde su im domaćini bili najviša delegacija COSCO Shipping iz Šangaja i njihove logističke kuće za jugoistočnu Evropu, PEARL iz Atine.

radna poseta 1

Inicijativom i ljubaznošću domaćina, dugogodišnjih, veoma značajnih poslovnih partnera, koji su ujedno i većinski akcionari najveće grčke luke Pirej, poseta naše delegacije je bila izuzetna prilika za obilazak i upoznavanje funkcionisanja i celokupnog rada najprometnije luke u Evropi.

radna poseta 2

Održan je i veoma uspešan sastanak sa top menadžmentom, na kome je bilo govora o dosadašnjim poslovnim odnosima, koji su na visokom nivou, ali je i ocenjeno da postoji prostor za dalje unapređenje saradnje, kao i izradu plana za buduće aktivnosti.

Podsećanja radi, „Srbija Kargo“ a.d. je od 2016. godine, pa do danas, eksluzivni prevoznik COSCO vozova. Svoju uspešnu saradnju sa ovim gigantom, naša kompanija je započela prevozom od oko 250 kontenerskih vozova na godišnjem nivou, od luke u Pireju do Srbije i dalje prema severnoj i centralnoj Evropi, da bi taj broj u 2021. godini narastao na skoro 1.300 prevezenih kontenerskih vozova. Iako je taj broj petostruko viši u odnosu na period od pre šest godina, svakako je intencija dalje povećanje obima prevoza, kao i dalja nadogradnja poslovnog odnosa.