Свечаном академијом на Саобраћајном факултету Универзитета у Београду, отворена је престижна међународна конференција ICROMA из области математичког моделирања и анализе у железничком саобраћају RailBelgrade 2023. Овом приликом је Саобраћајни факултет коорганизатор и домаћин јубиларне десете конференције, која ће трајати до 28. априла. Конференција ICROMA се организује под окриљем Међународне асоцијације IAROR у циљу размене знања и повезивања истраживача академских заједница и експерата са железница широм света. Међународна асоцијација IAROR стимулише иновативне теоријске приступе, високотехнолошке концепте, нови технолошки развој и динамичке системе за подршку одлучивању који доприносе већој флексибилности, перформансама и тачности возова у условима хетерогеног саобраћаја на железничким мрежама.

ministar vesic

Речи добродошлице уваженом скупу упутио је министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић, а поред бројних, угледних званица, свечаности је присуствовао и генерални директор Душан Гарибовић.

icroma-saobracajni fakultet

Железнички сектор ће своју делатност страним гостима представити наступом на заједничком штанду у холу Саобраћајног факултета.

kargo-icroma