Svečanom akademijom na Saobraćajnom fakultetu Univerziteta u Beogradu, otvorena je prestižna međunarodna konferencija ICROMA iz oblasti matematičkog modeliranja i analize u železničkom saobraćaju RailBelgrade 2023. Ovom prilikom je Saobraćajni fakultet koorganizator i domaćin jubilarne desete konferencije, koja će trajati do 28. aprila. Konferencija ICROMA se organizuje pod okriljem Međunarodne asocijacije IAROR u cilju razmene znanja i povezivanja istraživača akademskih zajednica i eksperata sa železnica širom sveta. Međunarodna asocijacija IAROR stimuliše inovativne teorijske pristupe, visokotehnološke koncepte, novi tehnološki razvoj i dinamičke sisteme za podršku odlučivanju koji doprinose većoj fleksibilnosti, performansama i tačnosti vozova u uslovima heterogenog saobraćaja na železničkim mrežama.

ministar vesic

Reči dobrodošlice uvaženom skupu uputio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić, a pored brojnih, uglednih zvanica, svečanosti je prisustvovao i generalni direktor Dušan Garibović.

icroma-saobracajni fakultet

Železnički sektor će svoju delatnost stranim gostima predstaviti nastupom na zajedničkom štandu u holu Saobraćajnog fakulteta.

kargo-icroma