Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић разговарао је током радне посете Швајцарској, 18. октобра са савезном министарком за заштиту животне средине, саобраћаја, енергије и комуникације те земље Симонетом Сомаругом.

momirovic i somaruga

Момировић је том приликом поручио да ће се наставити рад на електрификацији одређених деоница у Србији, при чему ће се размотрити и опције набавке нових хибридних возова из Швајцарске који имају и електро и батеријски погон за оне деонице које нису електрификоване. Он је пренео да се инвестиције у развој железница у Србији огледају кроз набавку нових брзих возова из Швајцарске, као и кроз увођење нових линија и ширење мреже пруга које ће бити електрификоване.

poseta svajcarskoj

Током радне посете Швајцарској, министар је заједно са директорима компанија „Србија Карго”, „Инфраструктура железница Србије” и „Србија Воз“ посетио компанију „SBB“ – Швајцарску федералну железницу . Том приликом, одржан је састанак са директором за путнички превоз и чланом борда директора ове компаније Линусом Лосером о томе како да се железнички транспорт у Србији реорганизује и учини ефикаснијим.

garibovic i momirovic u poseti svajcarskoj