Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović razgovarao je tokom radne posete Švajcarskoj, 18. oktobra sa saveznom ministarkom za zaštitu životne sredine, saobraćaja, energije i komunikacije te zemlje Simonetom Somarugom.

momirovic i somaruga

Momirović je tom prilikom poručio da će se nastaviti rad na elektrifikaciji određenih deonica u Srbiji, pri čemu će se razmotriti i opcije nabavke novih hibridnih vozova iz Švajcarske koji imaju i elektro i baterijski pogon za one deonice koje nisu elektrifikovane. On je preneo da se investicije u razvoj železnica u Srbiji ogledaju kroz nabavku novih brzih vozova iz Švajcarske, kao i kroz uvođenje novih linija i širenje mreže pruga koje će biti elektrifikovane.

poseta svajcarskoj

Tokom radne posete Švajcarskoj, ministar je zajedno sa direktorima kompanija „Srbija Kargo”, „Infrastruktura železnica Srbije” i „Srbija Voz“ posetio kompaniju „SBB“ – Švajcarsku federalnu železnicu . Tom prilikom, održan je sastanak sa direktorom za putnički prevoz i članom borda direktora ove kompanije Linusom Loserom o tome kako da se železnički transport u Srbiji reorganizuje i učini efikasnijim.

garibovic i momirovic u poseti svajcarskoj