Четврти по реду регионални сајам South East Europe Mobility, отворен је јуче, 30. маја, у новобеоградском хотелу Југославија. See Mobility је једини међународни сајам транспортних технологија и услуга на Западном Балкану и одржава се сваке године. Сајам је отворио Мирослав Алемпић, в.д.помоћника министра за друмски транспорт, путеве и безбедност саобраћаја.
Слоган овогодишњег сајма је „Повезаност за будућност“ и акценат је стављен на развој теретног саобраћаја и повећање обима логистичких услуга у југоисточној Европи. Сваке године на сајму се примећује пораст у бројности излагача и гостију, јер сајам као такав, пружа јединствену прилику за конкретно ширење пословних активности компанија, као и могућност за представљање производа, услуга и нових техничких решења на веома динамичном тржишту које обухвата седам земаља са преко 30 милиона становника, а које у наредних десет година очекује значајна ревитализација железничке и путне инфраструктуре, у коју се предвиђају улагања од преко 15 милијарди евра.
Као излагачи на сајму je наступило седам државних железничких компанија из региона, као и компаније из Србије, Хрватске, Словеније, Босне и Херцеговине, Северне Македоније, Црне Горе, Немачке, Уједињеног Краљевства, Француске, Чешке, Аустрије, Словачке, Мађарске, Албаније, Швајцарске и Пољске.

SEE MOBILITY

Сада већ тредиционално, своје запажено место заузела је и компанија „Србија Карго“, која своје услуге представља бројним посетиоцима на заједничком штанду са компанијом „Инфраструктура железнице Србије“.

See Mobility 2

Поред бројних сајамских активности, за излагаче и госте из иностранства је за данас, 31. маја, по затварању сајма, предвиђена посета интермодалном терминалу Nelt Group, као и посета индустријском комплексу MIND у Крагујевцу, што ће свакако бити добра прилика за умрежавање са новим партнерима и проширење пословних контаката.