Četvrti po redu regionalni sajam South East Europe Mobility, otvoren je juče, 30. maja, u novobeogradskom hotelu Jugoslavija. See Mobility je jedini međunarodni sajam transportnih tehnologija i usluga na Zapadnom Balkanu i održava se svake godine. Sajam je otvorio Miroslav Alempić, v.d.pomoćnika ministra za drumski transport, puteve i bezbednost saobraćaja.
Slogan ovogodišnjeg sajma je „Povezanost za budućnost“ i akcenat je stavljen na razvoj teretnog saobraćaja i povećanje obima logističkih usluga u jugoistočnoj Evropi. Svake godine na sajmu se primećuje porast u brojnosti izlagača i gostiju, jer sajam kao takav, pruža jedinstvenu priliku za konkretno širenje poslovnih aktivnosti kompanija, kao i mogućnost za predstavljanje proizvoda, usluga i novih tehničkih rešenja na veoma dinamičnom tržištu koje obuhvata sedam zemalja sa preko 30 miliona stanovnika, a koje u narednih deset godina očekuje značajna revitalizacija železničke i putne infrastrukture, u koju se predviđaju ulaganja od preko 15 milijardi evra.
Kao izlagači na sajmu je nastupilo sedam državnih železničkih kompanija iz regiona, kao i kompanije iz Srbije, Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Severne Makedonije, Crne Gore, Nemačke, Ujedinjenog Kraljevstva, Francuske, Češke, Austrije, Slovačke, Mađarske, Albanije, Švajcarske i Poljske.

SEE MOBILITY

Sada već tredicionalno, svoje zapaženo mesto zauzela je i kompanija „Srbija Kargo“, koja svoje usluge predstavlja brojnim posetiocima na zajedničkom štandu sa kompanijom „Infrastruktura železnice Srbije“.

See Mobility 2

Pored brojnih sajamskih aktivnosti, za izlagače i goste iz inostranstva je za danas, 31. maja, po zatvaranju sajma, predviđena poseta intermodalnom terminalu Nelt Group, kao i poseta industrijskom kompleksu MIND u Kragujevcu, što će svakako biti dobra prilika za umrežavanje sa novim partnerima i proširenje poslovnih kontakata.