Генерални директор „Србија Карго“ а.д. Душан Гарибовић и председница Академије техничко – уметничких струковних студија др Вера Петровић, потписали су данас, 22. јуна, Уговор о дуалном моделу студија у високом образовању. Акредитовани студијски програми у Високој железничкој школи, која се налази у саставу Академије, а на које ће се будући студенти упућивати на учење кроз рад су Железнички саобраћај, Електротехника у саобраћају и Железничко машинство. Испред Високе железничке школе, потписивању је присуствовала руководилац Одсека др Весна Павелкић.

ugovor dualno obrazovanje

Генерални директор је уз речи добродошлице, изразио и захвалност својим сарадницама, извршној директорки за саобраћај Наташи Млинар Лежаји и начелници Центра за правне послове и људске ресурсе Јасмини Поповић, што су се са великим разумевањем и озбиљношћу ангажовале и пришле овако значајној теми. „Ми смо овој идеји приступили веома отворено и са недвосмисленим интересом да је у Србија Каргу, као једном од три нова железничка предузећа потребно да се размишља далекосежније, како бисмо обезбедили будуће кадрове, имајући у виду да се са тим проблемом не сусрећу само Српске железнице, него и велики железнички системи у Европској Унији. Надам се да ћемо заједничким снагама успети да пробудимо интересовање за железницу, да ћемо младим људима моћи да објаснимо да је железница поново „жива“ и да је вредно и прагматично завршити школу, после које их чека посао“, између осталог истакао је генерални директор Душан Гарибовић.

dualno obrazovanje potpisivanje

Након официјалног дела, председница Академије др Вера Петровић, захвалила се генералном директору на гостопримству са жељом и очекивањем даље успешне сарадње у реализацији Уговора.