Generalni direktor „Srbija Kargo“ a.d. Dušan Garibović i predsednica Akademije tehničko – umetničkih strukovnih studija dr Vera Petrović, potpisali su danas, 22. juna, Ugovor o dualnom modelu studija u visokom obrazovanju. Akreditovani studijski programi u Visokoj železničkoj školi, koja se nalazi u sastavu Akademije, a na koje će se budući studenti upućivati na učenje kroz rad su Železnički saobraćaj, Elektrotehnika u saobraćaju i Železničko mašinstvo. Ispred Visoke železničke škole, potpisivanju je prisustvovala rukovodilac Odseka dr Vesna Pavelkić.

ugovor dualno obrazovanje

Generalni direktor je uz reči dobrodošlice, izrazio i zahvalnost svojim saradnicama, izvršnoj direktorki za saobraćaj Nataši Mlinar Ležaji i načelnici Centra za pravne poslove i ljudske resurse Jasmini Popović, što su se sa velikim razumevanjem i ozbiljnošću angažovale i prišle ovako značajnoj temi. „Mi smo ovoj ideji pristupili veoma otvoreno i sa nedvosmislenim interesom da je u Srbija Kargu, kao jednom od tri nova železnička preduzeća potrebno da se razmišlja dalekosežnije, kako bismo obezbedili buduće kadrove, imajući u vidu da se sa tim problemom ne susreću samo Srpske železnice, nego i veliki železnički sistemi u Evropskoj Uniji. Nadam se da ćemo zajedničkim snagama uspeti da probudimo interesovanje za železnicu, da ćemo mladim ljudima moći da objasnimo da je železnica ponovo „živa“ i da je vredno i pragmatično završiti školu, posle koje ih čeka posao“, između ostalog istakao je generalni direktor Dušan Garibović.

dualno obrazovanje potpisivanje

Nakon oficijalnog dela, predsednica Akademije dr Vera Petrović, zahvalila se generalnom direktoru na gostoprimstvu sa željom i očekivanjem dalje uspešne saradnje u realizaciji Ugovora.