Direkcija za železnice je u periodu od 10. do 11. juna 2021. godine izvršila nadzor nad svim procesima upravljanja bezbednošću u našoj kompaniji i ocenila ih kao veoma dobro implementiranim. S obzirom na celokupni utisak prilikom audita, a zatim i dobijenim Rešenjem od strane Direkcije za železnice, „Srbija Kargo“ je zauzeo vodeće mesto među železničkim operaterima, a samim tim i opravdao svoju lidersku poziciju na tržištu.

Tom prilikom, predmet nadzora su bili određeni kriterijumi poput mera za kontrolu svih rizika povezanih sa delatnošću železničkog prevoznika, kontrola rizika koji proističu iz delatnosti ostalih učesnika izvan železničkog sistema, dokumentacija sistema za upravljanje bezbednošću, Politika bezbednosti, programi obuke i postupci koji obezbeđuju da se održi stručnost osoblja, mere za obezbeđenje toka neophodnih informacija u okviru organizacije, itd.

Nadzorni audit je sproveden u poslovnim prostorijama Društva u Nemanjinoj, kao i u Sekciji za VV i TKP u Ranžirnoj stanici u Makišu.