У Грделици је 12. априла одржан Комеморативни скуп поводом 25 година од ракетирања путничког воза 393 у НАТО агресији и страдања најмање 15 цивила. Сваке године, на овај датум, породице страдалих, представници Железнице, града Лесковца и грађани се окупе како би одали пошту трагично настрадалима. Догађају је присуствовао и министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Никола Селаковић.

godisnjica bombardovanja u grdelici

„Наше окупљање данас овде, и свакодневно и свакогодишње сећање и подсећање на ове жртве јесте путоказ за нашу будућност, и докле год се будемо сећали своје прошлости, одавали пошту и почаст онима који су у њој страдали борећи се за исте циљеве и идеале за које се боримо и ми, дотле ћемо бити у стању да радимо вредно у садашњости и трасирамо пут нашој будућности, “- рекао је министар Селаковић.

Grdelica ministar Selakovic

Након помена страдалима који је служио владика нишки господин Арсеније са свештенством СПЦ, прешло се на церемонију полагања венаца на спомен облежју, а крај комеморације означен је проласком воза на мосту.

spomenik stradalima od bombardovanja u grdelici
25 godina od bombardovanja putnickog voza u grdelici