U Grdelici je 12. aprila održan Komemorativni skup povodom 25 godina od raketiranja putničkog voza 393 u NATO agresiji i stradanja najmanje 15 civila. Svake godine, na ovaj datum, porodice stradalih, predstavnici Železnice, grada Leskovca i građani se okupe kako bi odali poštu tragično nastradalima. Događaju je prisustvovao i ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković.

godisnjica bombardovanja u grdelici

„Naše okupljanje danas ovde, i svakodnevno i svakogodišnje sećanje i podsećanje na ove žrtve jeste putokaz za našu budućnost, i dokle god se budemo sećali svoje prošlosti, odavali poštu i počast onima koji su u njoj stradali boreći se za iste ciljeve i ideale za koje se borimo i mi, dotle ćemo biti u stanju da radimo vredno u sadašnjosti i trasiramo put našoj budućnosti, “- rekao je ministar Selaković.

Grdelica ministar Selakovic

Nakon pomena stradalima koji je služio vladika niški gospodin Arsenije sa sveštenstvom SPC, prešlo se na ceremoniju polaganja venaca na spomen obležju, a kraj komemoracije označen je prolaskom voza na mostu.

spomenik stradalima od bombardovanja u grdelici
25 godina od bombardovanja putnickog voza u grdelici