Visok kvalitet usluge Akcionarskog društva „Srbija Kargo“, opredelio je tursku firmu TURKRAIL iz Istambula, da umesto dosadašnjeg konkurentnog pravca, koji vodi preko Rumunije, otpremi prvi kontejnerski voz, koji će na svom putu tranzitirati kroz Srbiju. Ovaj test voz saobraća iz turskog terminala Halkali do austrijskog terminala Wiencont u Beču. Za sada, prema predviđenoj dinamici nedeljno će saobraćati dva voza kroz Srbiju, sa tendencijom povećanja frekvencije saobraćaja.

Na opredeljenje klijenta da svoje prevoze preusmeri preko naše zemlje je i činjenica da je „Srbija Kargo“ a.d. angažovao i specijalnu službu obezbeđenja, koja će pratiti svaki voz, čime će se dodatno potvrditi sigurnost prevoza robe preko Srbije i dokazati konkurentnost srpskog železničkog koridora, kada su u pitanju prevozi iz Turske za zemlje zapadne Evrope i obratno.

Bezbednost, kvalitet, ekonomičnost i „kraći“ put preko kraka železničkog Koridora 10, koji vodi kroz Srbiju, predstavljaće pozitivan signal za sve potencijalne komitente, koji imaju potrebu transporta robe iz pravca istoka ka zapadu.