U prisustvu ministra Tomislava Momirovića, svečano je obeležen Dan železničara. Inače, ovaj praznik, obeležava se 15. septembra u znak sećanja na datum kada je puštena u saobraćaj prva srpska pruga koja je povezivala Beograd i Niš. Bio je to početak ostvarenja višedecenijskog sna o povezivanju Srbije sa Evropom i Orijentom tim, za to doba, najmodernijim vidom saobraćaja. U ime svih prisutnih, ministru Momiroviću, obratio se generalni direktor „Srbija Kargo“ a.d. Dušan Garibović, poželevši mu toplu dobrodošlicu i čestitajući mu ovaj zajednički praznik.

dusan garibovic tomislav momirovicr

Svečanosti u sali biblioteke, prisustvovali su generalni i izvršni direktori sva četiri železnička društva, predstavnici Saobraćajnog instituta CIP, Direkcije za železnice, Zavoda za zdravstvenu zaštitu radnika železnice, kao i zaposleni iz izvršnih službi.

direktori srbija kargo

„Zahvaljujem vam se za ogroman trud i pomoć u realizaciji zajedničkog cilja da srpske železnice opet budu lider u ovom delu Evrope. Zajedno ćemo da nastavimo da modernizujemo i gradimo nove kilometre pruga svesni da efikasna železnica predstavlja jedan od najvažnijih podstreka napretka naše zemlje. Gradeći modernu železnicu istovremeno gradimo modernu i razvijenu Srbiju. Hvala vam na tome i neka vam je sa srećom vaš dan – Dan železničara u Srbiji!“, izjavio je ministar Momirović.