U Poslovnoj zgradi železnica, danas 13. oktobra, održan je sastanak međunarodne radne grupe za bezbednost na železničkom Koridoru H. Radnu grupu „COLPOFER“ čine eksperti za bezbednost u železničkim kompanijama, koje geografski pokrivaju Panevropski Koridor H. Sastanku je prisustvovao i direktor Centra za restrukturiranje, Zoran Sretenović, zadužen za bezbednost u „Srbija Kargu“ a.d.

Predstavnici petnaestak železničkih kompanija, policijskih uprava i državnih organa iz Italije, Austrije, Slovenije, Hrvatske, Republike Srpske i Srbije su ovu priliku iskoristili za razmenu iskustva, informacija i saznanja, a sve u cilju podizanja bezbednosti na železničkom Koridoru H na najviši mogući nivo. Takođe, velika pažnja je posvećena ilegalnim migrantskim tokovima, sajber bezbednosti, kao i borbi protiv otuđenja železničke imovine.

Današnjem skupu, po prvi put, prisustvovali su i specijalni gosti, predsednik COLPOFER – a, Franco Fiumara i generalni sekretar Maria Cristina Fiorentino, dok je Predsedavajuća Grupe bila Dora Mezek Kukec iz Slovenskih železnica.