У присуству министра грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горана Весића данас су потписани уговори о реализацији другог циклуса праксе за студенте Универзитета у Београду, које су потписали директори јавних предузећа са студентима завршне године основних и мастер студија.

Slika 2 Studentska praksa

“Ви сте друга генерација студената на пракси у нашем министарству и предузећима. Прошла генерација је бројала 28 студената, сада је овде вас 30. У нашим предузећима ћете моћи да научите нешто што нисте могли да научите у школи”, рекао је министар.
Он је истакао де је један од највећих проблема нашег образовања мали број практичних часова током студија.
“Ово је прилика коју требате да искористите, пошто ћете у предузећима имати шансу да научите и сазнате оно што нисте могли на факултетима. Предузећа у која долазите раде веома важне пројекте. Неко ће отићи у Железницу Србије, неко у Путеве Србије, неко у Ер Србију, или у Коридоре Србије”, поручио је Весић.
Са апсолвентом Правног факултета, који ће стручну праксу обављати у нашој компанији, уговор је потписао генерални директор Душан Гарибовић.

Slika 4 Studentska praksa

Поред стручне праксе која ће се обављати у „Србија Карго“, студентима је омогућено да је обављају још и у Саобраћајном институту ЦИП, Дирекцији за железнице, Институту за путеве, Коридорима Србије, Контроли летења Србије и Црне Горе СМАТСА, Путевима Србије, Директорату цивилног ваздухопловства, Дирекцији за водне путеве и предузећу и Инфраструктури железнице Србије.

Slika 3 Studentska praksa

Стучна пракса је предвиђена за студенте Саобраћајног, Грађевинског, Машинског, Електротехничког, Економског, Правног, Архитектонског, Географског, Рударско-геолошког, Технолошко-металуршког, Математичког и Факултета организационих наука.
Пракса почиње данас и трајаће до 6. октобра, уз обезбеђену новчану надокнаду за студенте и непосредно одређеног ментора из реда запослених.

Slika 1 Studentska praksa