U prisustvu ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Gorana Vesića danas su potpisani ugovori o realizaciji drugog ciklusa prakse za studente Univerziteta u Beogradu, koje su potpisali direktori javnih preduzeća sa studentima završne godine osnovnih i master studija.

Slika 2 Studentska praksa

“Vi ste druga generacija studenata na praksi u našem ministarstvu i preduzećima. Prošla generacija je brojala 28 studenata, sada je ovde vas 30. U našim preduzećima ćete moći da naučite nešto što niste mogli da naučite u školi”, rekao je ministar.
On je istakao de je jedan od najvećih problema našeg obrazovanja mali broj praktičnih časova tokom studija.
“Ovo je prilika koju trebate da iskoristite, pošto ćete u preduzećima imati šansu da naučite i saznate ono što niste mogli na fakultetima. Preduzeća u koja dolazite rade veoma važne projekte. Neko će otići u Železnicu Srbije, neko u Puteve Srbije, neko u Er Srbiju, ili u Koridore Srbije”, poručio je Vesić.
Sa apsolventom Pravnog fakulteta, koji će stručnu praksu obavljati u našoj kompaniji, ugovor je potpisao generalni direktor Dušan Garibović.

Slika 4 Studentska praksa

Pored stručne prakse koja će se obavljati u „Srbija Kargo“, studentima je omogućeno da je obavljaju još i u Saobraćajnom institutu CIP, Direkciji za železnice, Institutu za puteve, Koridorima Srbije, Kontroli letenja Srbije i Crne Gore SMATSA, Putevima Srbije, Direktoratu civilnog vazduhoplovstva, Direkciji za vodne puteve i preduzeću i Infrastrukturi železnice Srbije.

Slika 3 Studentska praksa

Stučna praksa je predviđena za studente Saobraćajnog, Građevinskog, Mašinskog, Elektrotehničkog, Ekonomskog, Pravnog, Arhitektonskog, Geografskog, Rudarsko-geološkog, Tehnološko-metalurškog, Matematičkog i Fakulteta organizacionih nauka.
Praksa počinje danas i trajaće do 6. oktobra, uz obezbeđenu novčanu nadoknadu za studente i neposredno određenog mentora iz reda zaposlenih.

Slika 1 Studentska praksa