Развој свести о значају превентивних прегледа представља моралну обавезу сваког појединца, али и свих учесника здравствене услуге. Када се болест уочи на време, понекад је довољна само промена штетних навика да се спречи развој изузетно опасних и смртоносних болести, такође могућности за примену терапије су веће, а шансе за оздрављење реалне. Дакле, поред здравог начина живота, периодични превентивни прегледи остају најважнија мера у унапређењу квалитета живота, како би се са лекарима разговарало о здрављу, а не о болести.

preventivni pregled 1

Имајући у виду да је здравље императив, као и велику заинтересованих запослених, квалитетна сарадња и разумевање генералног директора „Србија Карго“ а.д. Душана Гарибовића, председника Синдиката Србија Карга, Зорана Дашића, председнице Актива жена, Марије Косановић и директора Завода за здравствену заштиту радника ЖС, др Влада Батножића, резултирало је почетак реализације треће по реду акције „Превентивни прегледи запослених“.
Уговор о овој надасве хуманој и значајној акцији потписали су данас, 28. децембра, генерални директор „Србија Карго“ а.д. Душан Гарибовић и директор Завода за здравствену заштиту радника ЖС, др Владе Батножић.

preventivni pregled 2

Запослени у нашој компанији ће могућност систематских прегледа моћи да искористе од 28. децембра до половине јануара наредне године.
Генерални директор се том приликом захвалио свим учесницима на показаној иницијативи и „слуху“ за очување здравља запослених, као највећег бенефита који се добија превенцијом, а са жељом да у наредном периоду овакве и сличне акције постану традиција.