Razvoj svesti o značaju preventivnih pregleda predstavlja moralnu obavezu svakog pojedinca, ali i svih učesnika zdravstvene usluge. Kada se bolest uoči na vreme, ponekad je dovoljna samo promena štetnih navika da se spreči razvoj izuzetno opasnih i smrtonosnih bolesti, takođe mogućnosti za primenu terapije su veće, a šanse za ozdravljenje realne. Dakle, pored zdravog načina života, periodični preventivni pregledi ostaju najvažnija mera u unapređenju kvaliteta života, kako bi se sa lekarima razgovaralo o zdravlju, a ne o bolesti.

preventivni pregled 1

Imajući u vidu da je zdravlje imperativ, kao i veliku zainteresovanih zaposlenih, kvalitetna saradnja i razumevanje generalnog direktora „Srbija Kargo“ a.d. Dušana Garibovića, predsednika Sindikata Srbija Karga, Zorana Dašića, predsednice Aktiva žena, Marije Kosanović i direktora Zavoda za zdravstvenu zaštitu radnika ŽS, dr Vlada Batnožića, rezultiralo je početak realizacije treće po redu akcije „Preventivni pregledi zaposlenih“.
Ugovor o ovoj nadasve humanoj i značajnoj akciji potpisali su danas, 28. decembra, generalni direktor „Srbija Kargo“ a.d. Dušan Garibović i direktor Zavoda za zdravstvenu zaštitu radnika ŽS, dr Vlade Batnožić.

preventivni pregled 2

Zaposleni u našoj kompaniji će mogućnost sistematskih pregleda moći da iskoriste od 28. decembra do polovine januara naredne godine.
Generalni direktor se tom prilikom zahvalio svim učesnicima na pokazanoj inicijativi i „sluhu“ za očuvanje zdravlja zaposlenih, kao najvećeg benefita koji se dobija prevencijom, a sa željom da u narednom periodu ovakve i slične akcije postanu tradicija.