Na sajtu Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, objavljen je poziv za izražavanje zainteresovanosti za komponentu projekta 213B – 1 modernizacije železničkog sektora Republike Srbije (SRSM) – IT revizija i priprema tehničkih specifikacija za sistem podrške za poslovanje Srbija Karga.

Projekat Modernizacija železničkog sektora (SRSM) je projekat koji je planiran da se realizuje kroz Višefazni programski pristup kao novi modalitet finansiranja Svetske banke.

Operativni cilj prve faze predstavlja unapređenje nivoa kvaliteta i pouzdanosti železničkih pruga, poboljšanje bezbednosti železničkog saobraćaja, dalja institucionalizacija reformi železničkog sektora i jačanje ljudskih resursa, uvođenje inteligentnih železničkih rešenja i informacionih poslovnih sistema u funkcionisanje železničkih kompanija i Direkcije za železnice.

Poziv za izražavanje zainteresovanosti se može pronaći na sledećem linku : https://www.mgsi.gov.rs/cir/dokumenti/serbia-railway-sector-modernization-project-srsm-ta-it-audit-and-business-support-srbija